Piekarnia Pochopień – tradycja i smak
Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Założona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wiele razy nagradzany za swoje zasługi dla handlu i rzemiosła. Ceniony w Krakowie piekarz, który był pierwszym starszym Cechu Rzemiosł Spożywczych utworzył podwaliny dla istniejącej do dziś piekarni. Kultywowanie tradycji rodziny i szacunek dla wartości wyróżnia Piekarnię Pochopień na tle konkurencji, stawiając ją pośród czołowych krakowskich firm piekarniczych. Wyznacznikiem tego jest lokalizacja mieszczącego się na ulicy Karmelickiej zakładu, jedynego znajdującego się w centrum miasta Kraka. Ta tradycyjna piekarnia to przede wszystkim jednak sprawdzone przez lata receptury i szacunek dla własnego fachu.
Cukiernia i piekarnia w Krakowie
Oferta Piekarni Pochopień to głównie przednie, tradycyjne pieczywo wytwarzane z użyciem dobrych, małopolskich receptur. Odnajdziemy w niej wyśmienite chleby pszenne, pszenno-żytnie, strucle czy bułki. Wśród nich wyróżnia się pieczywo dekoracyjne i okolicznościowe. Są to chleby którymi można uczcić okoliczność wesela, chleby komunijne czy chleby-wazy doskonałe do podawania dań. Tradycyjnym produktem piekarni są słynne obwarzanki i precle, które zakupić możemy w różnych wersjach, tradycyjnych oraz bardziej fantazyjnych. Wielbiciele słodyczy również znajdą w ofercie firmy coś dla siebie. Zakosztować można różnego rodzaju drożdżówek i pączków. W okresie świątecznym można również nabyć wielkanocne baranki i zające czy bożonarodzeniowe, słodkie renifery, gwiazdy i karpie. Warto udać się do tej cukierni i piekarni w Krakowie, by zasmakować doskonałego smaku tradycji.
Adres:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]